BTC-pris exploderar med 15%, handeln till nya höga nära $ 16K

BTC-priset fortsatte att höjas högre på fredagen inför en ytterligare nedgång i US-dollarn. Jämförelsekryptovalutan bröt motståndszonen på 15 500 dollar och handlades till en ny 2020-topp på 15 974 dollar på ledande platsbörser.

Bitcoin har nu stigit från lägsta nivåer på 11 200 dollar sett för bara några veckor sedan för att handla till 15 559 dollar under presstiden. Den ökningen markerar en vinst på 36,5% under tjugo dagar, vilket gör det digitala myntet till den övergripande bäst presterande tillgången under den tidsperioden.

Detta inspirerande rally beror på flera intressanta trender på Bitcoin-marknaden. Först och främst finns det en stor förskjutning av priserna mellan terminsmarknaden och spotmarknaden.

Denna marknadsförskjutningsnivå, där till och med vissa spotmarknader släpar efter andra spotmarknader, sågs senast under höjden av 2019. Den mycket förskjutna marknaden verkar vara en bieffekt av att OKEx-börsen stänger av uttag, vilket tvingade många investerare att stablecoins och Wrapped Bitcoin.

Dessutom har flaggskeppets kryptos pågående stigning högre uppmanat investerare att avveckla dussintals miljoner långa positioner under det senaste dygnet. Vissa handlare försökte korta rallyt för att hitta den paraboliska toppen, men misslyckades då BTC fortsatte att montera uppåt.

Bitcoin Bulls har fortfarande utrymme att köra

Bitcoins snabba steg uppåt har chockerat investerare och orsakat oro för att inflytelserika handlare och valar sannolikt kommer att avveckla sina mynt i väntan på en stark retracement.

Flera trender på kedjan motverkar emellertid känslan att BTCUSD är överutvidgad till uppåten. För det första visar data som delas av analysföretaget Glassnode att BTC-marknaden kan hållas högre.

Rafael Schultze-Kraft, CTO Glassnode, delade diagrammet nedan och indikerade att världens första kryptovaluta fortfarande har utrymme att samlas. Han förklarade att den ”relativa orealiserade vinsten” för BTC för närvarande ligger långt under bubblornivåer sett tidigare.

En annan viktig trend inom kedjan som kan stärka BTC-priset är den enorma tillströmningen av nya användare som interagerar med blockchain.

Enligt data från analysplattformen Santiment nådde antalet adresser som interagerar med BTC-nätet 1,17 miljoner igår. Det är det högsta varumärket sedan 10 januari 2018.

ETH-priset förstör tungt motstånd

Ethereum har fått betydande fart under de senaste timmarna och har lyckats bryta sig över flera viktiga motstånd.

ETHUSD-paret rensade $ 405 och $ 410 i början av sitt rally på fredag och fortsatte med att skjuta upp 6% och bryta motståndsnivån på $ 420. Dagens uppåtgående rörelse var så intensiv att ETH till och med spikade över $ 440.

Vid tidpunkten för publicering byter det översta altcoinet händer för 441,7 dollar, med ETH-priset som förväntas följa Bitcoins kraft och överstiga 450 $.