Coinbase CEO: Bitcoin is betrouwbaarder dan US Dollar, Altcoins zijn hier te blijven.

Coinbase CEO Brian Armstrong zegt dat hij gelooft dat Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, nu betrouwbaarder is dan de Amerikaanse dollar.

In een nieuw interview over de Invest Like the Best podcast zegt Armstrong dat de bezorgdheid over de toekomst van de reservevaluta van de wereld toeneemt, vooral in het licht van de toenemende economische stimulans en kwantitatieve versoepeling te midden van de door Covid veroorzaakte financiële crisis.

Het kortetermijneffect daarvan is deflatoir… Maar als ze zoveel geld blijven stimuleren en drukken, kan het langetermijneffect zijn dat er eigenlijk meer en meer inflatie is…

Er zijn veel mensen die dit ongemakkelijke gevoel beginnen te krijgen: ‚Wat is er aan de hand met de Schatkist en de Federal Reserve en heeft dit echt zin‘. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Je hoeft alleen maar al dit geld te drukken, en dan komt alles op de een of andere manier goed. Ik denk dat ze een alternatief systeem zoeken dat ze kunnen vertrouwen en in cryptocurrency, is er niemand die zijn vingers op de wijzerplaat heeft…

Er zullen maar 21 miljoen Bitcoin Era zijn. Niemand kan dat echt veranderen, en dat heeft tot nu toe de tand des tijds doorstaan. De Amerikaanse dollar, ze hebben het gevoel dat ze niet hetzelfde niveau van vertrouwen hebben.

Armstrong breidt ook de geschiedenis van Coinbase uit en zegt in eerste instantie dat hij dacht dat altcoins misschien een rage waren.

„Veel van onze klanten komen naar ons toe en zeggen: „Hé, we willen andere activa verhandelen. Ik hoopte dat het een tijdje weg zou gaan… maar het werd tot op zekere hoogte duidelijk dat we als bedrijf waarschijnlijk zouden kunnen falen als we de klanten niet leveren wat ze willen. Ze gaan gewoon ergens anders heen.“

Coinbase ondersteunt momenteel zo’n 30 digitale activa voor de handel. Armstrong zegt dat de beurs meer zal blijven toevoegen om de groeiende interesse van hun klanten in andere cryptokringen bij te houden. Het bedrijf overweegt momenteel of het steun voor 19 extra crypto-activa moet toevoegen.